Rejsetips, guides og anbefalinger - oplev verden.

Oplagte destinationer til vinterferie i Europa

0 821

Vinteren er en skør tid på året. I takt med at vejret bliver køligere og dagene bliver mørkere og kortere, vælger størstedelen af danskerne at gemme sig indendørs. Nogle danskere vil væk fra kulde og mørke og drager derfor mod sydens sol og varmere himmelstrøg, med det samme vinteren melder sin ankomst i Danmark. Andre danskere vælger at omfavne vinterkulden og dens mange muligheder. Man behøver nemlig ikke at rejse langt væk for at få en god vinterferie. Der findes rigtig mange oplagte destinationer, der er inden for rækkevidde i egen bil. I dette indlæg kan du læse mere om nogle af de mest oplagte destinationer at besøge i Europa i vinterhalvåret.

Tag til naturskønne Norge

En af de oplagte destinationer at besøge i vinterhalvåret er Danmarks naboland Norge. Det er utrolig nemt at komme til og fra Norge – hvad end man er i bil eller ej. Der findes nemlig færgeforbindelser fra både Hirtshals, Frederikshavn og København, hvor du nemt kan have bilen med ombord.

Men hvorfor så lige vælge at besøge Norge i vinterhalvåret? Norge er et utrolig naturskønt land. Naturen er både flot om vinteren og om sommeren. Det er dog noget helt særligt at besøge Norge om vinteren. Her er der nemlig garanti for sne og idyl. De fleste søer og fjorde er i vinterhalvåret dækket af is, hvilket gør disse spejlklare og yderst smukke. Turen skal derfor uden tvivl gå til Norge, hvis du er vild med smukke omgivelser, sne og flot natur.

Derfor er Østrig et godt valg

Østrig er næste bud på en destination, der er værd at besøge i vinterhalvåret. Rigtig mange danskere drager nemlig mod Østrig, når den første sne har lagt sig på bjergenes toppe. Østrig er et populært feriemål om vinteren, da landet vrimler med gode muligheder for at stå på ski, snowboard eller lignende vinteraktiviteter. Det er nemt at komme til og fra Østrig, da man sagtens kan tage bilen derned og gøre vinterferien til en kør-selv-ferie.

Østrig har dog meget mere end sne og bjergtoppe at byde på. Ud over at være et oplagt mål for mange skiinteresserede, byder Østrig også på en stolt og rig kultur. Østrig er derfor en oplagt destination for dig, der ønsker at kombinere skiferien med et fascinerende indblik i den østrigske kultur.

Et godt råd inden afrejse

Uanset om vinterferien går til Norge, Østrig eller en helt tredje destination, er der nogle råd, der er værd at tage med på vejen. Inden afrejse er der nemlig nogle ting, der er nødvendige at have styr på for at få den mest optimale ferie.

Én af de ting, du skal være særlig opmærksom på, når du tager på ferie i vinterhalvåret, er din bil. Vejforholdene kan nemlig variere fra land til land – ligeledes kan lovgivningen omkring vinterdæk. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på at tjekke, hvilke regler og love der gælder for vinterdæk i det land, du ønsker at besøge. Du kan finde vinterdæk til bilen her. Ønsker du eksempelvis at besøge naturskønne Norge, kan det være en god ide at undersøge, hvilke krav der stilles til din bils dæk. Både vejr- og vejforholdene er nemlig markant anderledes i vinterhalvåret, når man sammenligner Norge og Danmark. Det vigtigste råd, du kan få inden afrejse, er derfor at undersøge vejr- og vejforhold samt lovmæssige krav og pligter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.