Rejsenyt: Storbyferierne vinder popularitet hos de rejseglade danskere

Artiklen her indeholder sponsoreret indhold

I Danmark er vi glade for at rejse. Og hvert år er der flere og flere danskere, der vælger at tage på ferie i de historiske europæiske storbyer, hvor turismen har været med til at forme en kultur præget af eventyr og kulturdannelse.

Denne form for ferie har med tiden erstattet de klassiske charterrejser, og for rigtig mange familier og forældre er det en mulighed for at uddanne sine børn i den diversitet, der er mellem folkeslag og nationer.

Men hvor tager man lige hen som familie, hvis man gerne vil vise og opleve størst mulig diversitet, samtidig med at man gør det på en måde, hvor sjov og afslapning også bliver en del af ferien? I artiklen her kigger vi ind i de mest kulturdannende storbyer i Europa. For selvom Europa er et kontinent fyldt med store provinsbyer, er det ret meget forskel på, hvor meget man får ud af den enkelte by i et kulturdannende regi.

Læs med videre og få inspiration til din næste storbyrejse.

Østeuropa: Et turist-mekka med kulturel charme

Når man skal på storbyrejse i Europa, er det fristende bare at tage en af de mest kendte større byer som London, Paris eller Rom. Og selvom det da bestemt også er byer med charme og kultur, er de bare med årene blevet ret turistprægede.

Hvis man gerne vil undgå det, kan man derfor overveje at vælge en af de østeuropæiske byer som rejsedestination. For selvom de ikke er så eksklusive, som de mere kendte storbyer, har de derimod en charme og ydmyghed, som ikke findes her – og som forældre er det en oplagt mulighed for at vise ens børn, at verden altså ikke altid er, som den er i Danmark.

Tager man på storbyferie i Østeuropa, skal man dog også være opmærksom på, at der er nogle forholdsregler, man bør tage hensyn til. Og heriblandt er i særdeleshed, at man er påpasselig med, hvor meget bagage man slæber med rundt. For selvom det er turistede områder, er det også storbyer med en del mere fattigdom, end der er i Vest- og Nordeuropa.

Vær derfor også varsom med altid at have den helt store oppakning med rundt. Tag en mindre taske med, og lad ting som børne makeup, ekstra kontakter og husnøgler blive hjemme.

Planlæg rejseprogrammet inden udrejse

En af de ting, man også med stor fordel kan overveje at gøre, allerede inden man tager af sted, er at lave rejseprogrammet på forhånd. For selvom det måske kan være svært at vide, hvad man gerne vil se, inden man tager af sted, er der alligevel mange rejseguides, der i grove træk kan virke behjælpelige med at skitsere, hvad man i hvert fald bør afsætte tid til.

Planlægger man rejsen hjemmefra, kan man også bedre få overblik over, hvordan man kommer rundt i byerne. For i mange tilfælde er de Europæiske storbyer større end både København og Aarhus – og hvor man her kan tage en bus rundt til det meste, er det bare ikke altid så lettilgængeligt i andre større europæiske byer.

Kommentarer (0)
Tilføj kommentar