Den aktive ferie: Kombinér gode oplevelser med motion

0 2.869

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Er det snart ferietid, og er du ikke helt kommet i form, som du gerne ville, skal du måske overveje en aktiv ferie, når du får et par ugers pause fra arbejdet. Aktive ferier er efterhånden blevet meget populære og er først og fremmest et begreb, der dækker over en større eller mindre ferie, hvor du kombinerer nye oplevelser med motion. Der findes rigtig mange forskellige muligheder for at holde en aktiv ferie. Herunder kan du læse lidt mere om de mange alternative ferier, hvor du helt sikkert får al den motion, du ønsker.

Tag på hotel sydpå

Ønsker du et lækkert hotel sydpå, har du rigtig mange muligheder at vælge imellem. Uanset om du holder ferie med hele familien, eller du gerne vil af sted med veninderne, kan du finde et hotel med fysiske aktiviteter, der passer til jeres behov og krav. Mange hoteller tilbyder personlige trænere, der kan hjælpe dig med at træne helt optimalt. Du har desuden mulighed for at melde dig på fysisk hårde aktivitetshold med alt lige fra zumba og pilates til spinning og fodbold, som helt sikkert nok skal give dig sved på panden.

Måske har du mere lyst til at svømme nogle baner i den store pool, mens du undervejs tager dig et par velfortjente pauser i solen på en af de mange liggestole. De fleste sportshoteller har desuden større motionscentre til dig, der foretrækker træningsmaskiner såsom løbebånd, motionscykler og crosstrainere. Booker du et værelse på et af disse hoteller, er der i hvert fald ingen undskyldning for at sætte din motion på standby, mens du holder ferie.

Lav solhilsner på et yogaresort

Måske ønsker du dig en mere rolig ferie, hvor du kan fokusere på aktiviteter som yoga, meditation og måske pilates. På et yogaresort i Thailand eller Vietnam slipper du væk fra din travle hverdag for en stund og får koblet helt af. Her får du naturligvis også en masse motion og sund mad, der booster dig og gør dig helt klar til at vende hjem til arbejdet igen efter ferien.

Slid vandreskoene op i bjergene

En anden mulighed er vandreture. Er du naturmenneske, og har du lyst til at gøre ferien en anelse mere aktiv, end den plejer at være, findes der mange gode vandreture rundt omkring i verden. Har du lyst til at udfordre dig selv, og skal du af sted uden mindre børn, kan du overveje G20-ruten på Korsika, der bliver omtalt som den hårdeste vandrerute i hele Europa. Den består af 15 etaper, der alle varierer i længde og højde. Nogle går hele ruten på 15 dage, men mange har brug for at indlægge hviledage på de forskellige refugier, der er lavet til formålet. Selvfølgelig er det også muligt blot at vandre en del af ruten, hvis man ønsker det. Så kan man også få lidt tid til at opleve resten af den flotte ø, mens man slapper af.

Vær aktiv i den danske natur

Hverken sportshoteller i Sydeuropa og yogaresorts i Thailand er billige ferier, og er dit budget begrænset, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke kan holde en aktiv ferie. Der findes nemlig rigtig mange gode muligheder herhjemme i Danmark. Holder du af at vandre, er Hærvejen eller Camønoen rigtig populære og flotte vandreruter, men det kan også være, at du hellere vil sejle i kano eller kajak på Gudenåen. Mulighederne for en aktiv ferie er mange – også selv om du ikke har råd til de dyre sportshoteller ved middelhavet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.