Det skal du være opmærksom på inden udveksling

Har du netop søgt om at blive udvekslingsstudent? Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er en lang række ting, man skal holde styr på inden en udvekslingsrejse, og det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Sommetider kan det godt virke som en uoverskuelig jungle, hvorfor man let kan få lyst til at give op og aflyse rejsen. Dette kan dog bestemt ikke anbefales, da man som udvekslingsstuderende får en oplevelse for livet, ligesom det er meget lærerigt både fagligt og personligt. Derfor kan et udvekslingsophold kun anbefales, og her i artiklen kan du blive meget klogere på, hvad du bør være særligt opmærksom på, inden du tager på udveksling.

 

Klæd dig mentalt på – lær sproget

Først og fremmest er det vigtigt, at du klæder dig på mentalt i forhold til at skulle på udveksling. Her tilbyder de fleste rejseorganisationer en forberedelsestur, hvor du får en masse gode råd og praktiske informationer om dit kommende ophold. Ydermere er der også flere organisationer, der tilbyder sprogkursus. Det er generelt en rigtig god idé at begynde at øve sig på det sprog, som de taler i det land, hvor du skal på udveksling. Det vil uden tvivl gøre dit ophold nemmere, da du således vil få lettere ved at tale med de andre i din klasse samt med din værtsfamilie. Tilbyder rejseorganisationen ikke et sprogkursus, kan du også vælge et online sprogkursus, og hvis du har nogle grundlæggende færdigheder inden for sproget, kan du i stedet vælge at læse en masse bøger.

Få taget ordentlig afsked med dine venner og din familie

En del af at være udvekslingsstudent er naturligvis at få taget ordentlig afsked med sine venner og familie herhjemme i Danmark. Dette er ikke noget, så mange tænker over, men faktisk er det utroligt vigtigt for, hvordan dit ophold bliver, at du får sagt ordentligt farvel til alle dem derhjemme. Du kan naturligvis tale med dem over telefon og skrive til dem, mens du er afsted, men det er stadig ikke helt det samme. Mange holder eksempelvis en afskedsfest, da de på den måde får mulighed for at sige farvel til alle deres venner og familie, så de er helt forberedte til den lange og spændende tur.

 

Forbered dig på at skulle falde til i en anden kultur

Når du skal forberede dig mentalt på at komme på udveksling, bør du desuden gøre dig tanker om, hvad du har tænkt dig at gøre i forhold til at falde hurtigst muligt til i din nye familie. Mange glemmer at forberede sig på, hvordan det egentlig kommer til at være, og det kan være en stor fejltagelse. Du kan eksempelvis forberede dig på dette ved at skrive dine tanker ned i en dagbog, og når det af og til måske bliver en smule svært, mens du er afsted, kan du tage bogen frem og kigge på det, du opfordrede dit fremtidige jeg til at gøre. Du kan læse meget mere om, hvad du bør være særligt opmærksom på som udvekslingsstuderende på https://www.into-highschool.dk/udveksslingstudent/.

 

Kommentarer (0)
Tilføj kommentar