Rejsetips, guides og anbefalinger - oplev verden.

Dokumentér din rejse – tre alternativer til kameraet

0 1.050

En af de allerøverste ting på de fleste rejsendes huskeliste inden afrejsen er naturligvis et kamera. Det at kunne dokumentere rejsen er en vigtig del af selve oplevelsen, og de mange billeder er ligeledes en god måde at afslutte eventyret og huske tilbage på de ting, man har set, i selskab med venner og familie. Selvom billeder efter sigende siger mere end 1.000 ord, vælger mange at dokumentere udenlandseventyret på anden vis – i dette indlæg har vi samlet tre alternativer til dig, der snart begiver sig af sted mod andre himmelstrøg.

Lav din egen rejseblog – del dine tanker med verden

Blogging er en utrolig populær måde at dokumentere sit liv på samt dele historier og oplevelser med hele verden – eller blot en lukket kreds. Fordelen ved en blog er, at dine eneste reelle udgifter er et domæne og webhosting, som fx ikke koster mere end 24 kr. om måneden hos DanDomain. Se mere her. Du behøver desuden ikke at være noget teknisk geni for at opsætte og designe din egen, personlige blog. Der findes tusindvis af gratis skabeloner på nettet, som kan tilpasses efter ønske – du kan fx lave din egen gratis hjemmeside på Bricksite.dk.

Med din blog kan du opdatere venner og familie under selve rejsen og sende dem et link, når du har skrevet et nyt blogindlæg. Dette giver et helt andet indblik i din rejse og dine tanker, da du både kan kombinere billeder, tekst og video. Du får endvidere mulighed for løbende at bearbejde de indtryk, du får. Når du kommer hjem, har du også mulighed for selv at læse de tanker, du gjorde dig under rejsen.

YouTube – din personlige rejsedagbog

YouTube er efterhånden blevet hvermandseje – hundredtusindvis af danskere følger hver dag med i deres foretrukne YouTubers’ hverdag igennem vlogs (videoblogs). Ønsker du at dokumentere din rejse med videoklip, er YouTube en oplagt platform, som i øvrigt er ganske gratis at benytte. Det kræver dog selvfølgelig, at du har noget at filme med.

Brugervenligheden betyder, at du på få minutter kan oprette en kanal og uploade de filer, du har optaget – det kræver dog, at du har forbindelse til internettet. Du bestemmer desuden selv, om kanalen skal være offentligt tilgængelig eller privat. Det kan være en god idé at downloade et program til redigering og komprimering af dine filer, da det ellers kan tage meget lang tid at uploade din video til YouTube.

Hold Danmark opdateret via Facebook

Den afsluttende anbefaling til dig, som gerne vil forsikre mor om, at du selvfølgelig har rigeligt med rene underbukser med, er Facebook. Jovist, du kunne blot vælge at kontakte mor via Messenger eller lave en statusopdatering, men ønsker du at opdatere en større, udvalgt gruppe samtidig, bør du snarere vælge at oprette en Facebook-gruppe – enten som en decideret side eller i Messenger-appen. Du kan selv vælge, hvem der skal være med i gruppen (og altså modtager dine opdateringer), og du slipper tillige for at skulle sende en individuel besked til alle dem, du gerne vil i kontakt med.

Du har både mulighed for at uploade billeder, lydfiler, tekst og video – det eneste, du skal bruge, er en internetforbindelse og en Facebook-profil.

Vi ønsker dig en fantastisk rejse!

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.