Find en varmeløsning, der passer bedst til dig og dit hjem

0 330

Dette er sponsoreret indhold

Det er december og dermed også officielt vinter, hvilket kan mærkes nu når kulden så småt begynder at bide i næse og kinder. Danmark er et land hvor vinter årstiden er lang, og det er derfor vigtigt med en god varmeløsning så du kan holde varmen. Det kan dog være uoverskueligt at finde ud af hvilken varmeløsning, der passer bedst til dig og dit hjem, hvorfor denne artikel vil forklare om tre forskellige varmeløsninger.

De tre varmeløsninger er naturgasfyr, træpilleanlæg og varmepumper. Du kan også læse meget mere om varmeløsninger på Dansk Varme Service, ved at følge linket.

Naturgasfyr

Naturgasfyret er til dig der vil have en varmeløsning, som også er god for klimaet. Naturgasfyret fungerer nemlig således, at fyret varmer hjemmet op ved at brænde naturgas af. Når gassen er blevet tændt, vil det genere en stor mængde varme, der varmer vandbeholderen op. Dette opvarmede vand vil herefter blive transporteret ud til hjemmets radiatorer, vandhaner, brusehoveder og eventuelt gulvvarme. 

Alle gasfyr hos Dansk Varme Service kører primært på metangas, hvilket betyder at der udledes mindst muligt kuldioxid. Denne type gas er bedre for miljøet end eksempelvis olie og kul, idet det udleder meget mindre kuldioxid. 

Hvis du vælger et naturgasfyr med klimastyring, sikrer du at fyret producerer varme på den mest effektive måde, hvilket betyder at du sparer på både energien og varmeregningen. 

Træpilleanlæg

Et træpilleanlæg er til dig, der er interesseret i en stor besparelse på årets varmeregning. Et træpillefyr og træpiller er et af de billigste alternativer til varmeløsninger til hjemmet til sammenligning med el, gas eller olie. 

Et træpilleanlæg er også kendt som et stokerfyr, som er et automatisk fyringsanlæg, hvor der er automatisk tilførsel af brændsel i form af træpiller. Dette sker via en “snegl”, som automatisk tilfører træpiller til fyret, så du ikke selv løbende skal lægge brændsel på dit fyr. Det eneste du skal gøre er at fylde fyrets beholder med træpiller og sørge for at tømme det for aske. 

Træpillefyret er en mere miljøvenlig løsning frem for oliefyret, da træpiller ikke har en ligeså stor CO2-udledning. 

Varmepumpe

Varmepumpen er til dig der vil have en varmeløsning med mere luft i økonomien, mindre fugt i luften og et mindre energiforbrug på varme. En varmepumpe er et anlæg der både giver varme og fjerner fugt fra luften, idet varmepumpen udnytter varmeenergien i luften, hvilket leder til en mindre luftfugtighed. 

Et varmepumpeanlæg består af to dele, en indedel og en udedel. 

Indedelen sidder indenfor og er den primære varmekilde, det er den del af pumpen som man får sin varme fra. Den er som regel vægmonteret og blæser varm luft ind i boligen. Pumpen placeres derfor for det meste der, hvor der er brug for mest varme, hvilket som regel er i dagligstuen, køkken/alrum eller lignende. 

Udedelen af varmepumpen, lagrer den varme, der naturligt er i luften. Denne varme føres herefter til indedelen, som blæser den varme luft ind i boligen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.