Genbrugsmøblerne vinder frem

0 387

Dette indhold er sponsoreret

Genbrugsmøbler og møbler af genbrugsmaterialer er i dag blevet meget populære at fylde sit hjem med. Disse møbler bidrager til en mere bæredygtig og miljøvenlig hverdag. Vi har for længst flyttet os fra brug og smid væk-kulturen. Når vi køber tøj, skal det gerne være produceret på en klimavenlig måde, når vi handler ind til aftensmaden, tænker mange af os over, hvad for noget mad, vi køber, og vi tænker over, at vi skal have vores egen stofpose med, så vi ikke behøver at købe en plastikpose. Heldigvis har vi også taget denne tilgang til bæredygtighed og miljøvenlighed med ind i vores private hjem, og derfor er rigtig mange af os også begyndt at købe møbler fra enten genbrugsbutikker eller møbler af genbrugsmateriale.

Trallernes mange muligheder

Gamle stilladser består af traller – de der aflange træplader med aflange huller i. Når håndværkerne får nye stilladser, har det før i tiden været almindeligt bare at smide det hele væk. Heldigvis er det noget, vi er gået væk fra, for der er nemlig rigtig mange muligheder for at lave flotte møbler ud af disse traller. Tralle møbler kan finde i alverdens afskygninger. Du kan eksempelvis stille et tv-bord ind i stuen bestående af traller, eller du kan hænge hylder op bestående af traller. Traller kan også bruges i din entré som en skobænk, eller de kan bruges udenfor på din altan eller terrasse som både plantekasser og som et borde- og bænkesæt og et grillbord. Du kan både købe disse møbler færdiglavede hos en forhandler, eller du kan selv kaste dig ud i at lave dem.

Pallernes mange muligheder

Det er ikke kun traller, der er rigtig gode at lave møbler ud af. Pallerne kan også bruges. Du kan eksempelvis få et sofabord og en sofa bestående af paller. Du kan tilmed købe hynder, der er specialdesignet, så de størrelsesmæssigt passer til en sofa bestående af euro-paller, der alle har samme størrelser. Det er også blevet moderne at hænge vinhylder op i stuen, der er lavet af paller. Hjemmet bliver rustikt på en helt særlig og moderne måde, og møblerne kommer til at holde i rigtig mange år. Og så er det bæredygtigt at benytte genbrugsmaterialer til dine møbler. Ligesom ved trallerne kan du også kaste dig ud i gør-det-selv og lave dine egne pallemøbler, hvis du har mod på det. Ellers er der også rigtig mange forhandlere, som designer møbler bestående af gamle paller.

Gå på opdagelse i genbrugsbutikkerne

Der er også den mulighed, at du kan gå ned i den nærmeste genbrugsbutik og se, om der er nogle møbler, der falder i din smag. Ofte kan man i en genbrugsbutik finde rigtig mange flotte og antikke møbler, og det er jo bedre, at møblerne får en ny ejer i stedet for at blive smidt ud. Når man går på opdagelse i en genbrugsbutik, er der heller ikke sjældent, at man kommer ud med favnen fuld af mange andre ting, som små nipsting, et par stykker tøj til garderoben, service som giver en helt nostalgisk følelse og minder os om barndommen ved bedstemor. Jo mere vi bruger genbrugsbutikkerne, desto mindre nyt bliver der produceret, og man bidrager derved til en mere bæredygtig og miljøvenlig hverdag.

Leave A Reply

Your email address will not be published.