Tjen penge mens du rejser – bliv rejseblogger

0 1.018

Måske har du været tvangsindlagt til lange foredrag, om dengang dine forældre var på rygsækrejse i Australien og arbejdede for føden på en ranch med flere hundrede kvæg, eller du har set dine venner vende solbrændte og fransktalende hjem efter tre måneders sommerjob på en idyllisk vingård i Toscana. Synes du, at det med lange rejser lyder skønt, men er du ikke så klar på ideen om at svede tran i den bagende sol, er der stadig håb for dig. Du kan nemlig tjene penge på at rejse langt ud i verden og samtidig undgå et hårdt, fysisk arbejde. Som rejseblogger kan du tjene penge, mens du holder siesta i skyggen ved en azurblå pool.

Plads til dine gode minder

Uanset om vi får penge for det eller ej, vil de fleste af os gerne fortælle om vores rejser. Vi skriver postkort, tager fjollede billeder og sender til dem derhjemme og køber funktionsløse plastikting, der senere skal minde os om vores uforglemmelige ferie. Som rejseblogger giver du dig selv en mulighed for at fortælle lige, hvad du vil, til alle du kender, plus dem, der er interesserede i dit rejsemål. Nogle gange, når du kommer hjem fra ferie, kan du få fornemmelsen af, at dem omkring dig ikke gider høre mere om den der lille, gulmalede bod på hjørnet af byens torv, hvor du fik verdens bedste jordbæris, men på din rejseblog kan du svælge i dine gode minder, lige så meget du har lyst til.

Udvid din nysgerrighed

En rejseblog udfordrer dig også til at blive endnu mere nysgerrig, end du i forvejen er. Når du ved, at mange læser med, fordi de selv overvejer at besøge det område, du befinder dig i, duer det ikke at dase ved poolen hele ferien – det er der ikke nogen, der gider læse om. Omvendt kan dem, der læser din blog, give dig gode råd med på vejen, hvis de selv har været der, hvor du begiver dig hen, og dermed oplever du måske et lystbådsmuseum, en nysselig park eller en caribisk restaurant, som du aldrig selv havde fundet på at undersøge. Hvis du i forvejen skriver dagbog, når du rejser, er det endnu mere oplagt at lave en blog om dine rejser. Her er det blot vigtigt at være opmærksom på, at bloggen skal læses af mange mennesker, også folk du ikke kender, mens dagbogen oftest er for your eyes only. Derfor skal du være i stand til at frasortere dine pinlige scoringer eller andre intime detaljer.

Vælg et tema

Men hvordan kommer der penge i kassen, tænker du måske. Første og fremmest handler det om at have en flot hjemmeside, med nogle lækre billeder du har taget på dine rejser rundt om i verden. At have din egen hjemmeside kræver, at du ejer et domæne, og du kan læse mere om at købe et domæne her. Sørg for, at din blog har et navn, der er til at huske, og at den ser appetitlig ud og vækker interesse hos dem, der klikker ind forbi. Du kan med fordel beslutte dig for at fokusere på et bestemt tema som mad, naturoplevelser, motorcykelferie, eller sydøst Asien. Når du har opbygget en solid læserskare på din blog, vil du begynde at få henvendelser fra virksomheder, der ønsker at samarbejde med dig eller sponsorere bestemte typer af indlæg. Hvis du er heldig, kan du måske få sponsoreret flyrejser, hotelophold eller andet, der kan være en stor udgiftspost på en ferie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.