Tips til at overvinde dit dovne jeg på ferien

0 900

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Ferie er lig sommer, hygge og ikke mindst afslapning. Men hvis du ikke vil risikere at ødelægge den gode form, du er kommet i inden da, bliver du nødt til at holde den ved lige – også under ferien. Faktisk kræver det ikke meget af dig at holde dig i form, mens du er på ferie. Følgende artikel vil give dig gode tips til, hvad du kan gøre for at holde formen ved lige, uden det går ud over din ferie.

Hvis du bliver hjemme

Alt afhængig af, hvor du skal hen, har du forskellige muligheder for at træne. Holder du ferie hjemme, er det nemt at kigge forbi det lokale fitnesscenter eller løbe din sædvanlige rute. Måske får du trænet hyppigere og mere effektivt, fordi du nu har fri og dermed har både tid og overskud til at give den gas. Måske får du endda lyst til at prøve nye træningsformer eller selv investere i diverse træningsgear, der kan hjælpe dig til at holde formen.

Du kan for eksempel overveje om Jumping Fitness måske er noget for dig. Ved denne sport hopper man sig i form på en såkaldt fitness-trampolin, der er en forholdsvis lille trampolin, som ofte er udstyret med et håndtag, så man ikke får overbalance. De små trampoliner kommer i alle mulige forskellige modeller, men fælles for dem er, at de fylder minimalt hjemme hos dig. På ferien har du tid til at afprøve, om det er noget for dig, og skal du på campingferie eller kør-selv-ferie til syden, er det intet problem at pakke den ned, så den kan komme med.

Når du rejser ud

Mens det er forholdsvis nemt at få trænet, så længe du holder ferien hjemme, bliver det ofte noget sværere, hvis du rejser ud i verden. Flyver du, er det begrænset, hvad du kan have med af gear til din træning. En ting, du skal huske, er dog løbeskoene, da det næsten altid er muligt at løbe en lille tur. Er løbeturen helt udelukket, bliver du nødt til at være lidt kreativ og udarbejde et effektivt træningsprogram, der i det mindste sørger for at stramme op og styrke dine muskler. Til det behøver du blot et blødt underlag til at lave de forskellige styrkeøvelser.

Vælg den aktive ferie

Hvis du gerne vil kombinere motion og oplevelser, er det også en mulighed at tage på en aktiv ferie. Det kan enten være i form af en booking på et af de store sportshoteller i Sydeuropa, hvor du kan få professionel hjælp fra trænere, melde dig på diverse fitness-hold, svømme baner i den store pool eller blot være på en vandre- eller cykelferie, der ligeledes kan være effektive, når det kommer til at vedligeholde din gode form hen over ferien.

Er du kun på ferie i en lille uge, behøver du imidlertid ikke frygte, at din form ødelægges fuldstændig af, at du kun kommer ud at løbe en enkelt gang. Kroppen begynder først for alvor at nedbryde muskler, når der er gået et par uger.

Leave A Reply

Your email address will not be published.