Sådan undgår du et stoppet afløb

0 41

Få ting er mere irriterende end et stoppet afløb og det sker altid på det mest ubelejlige tidspunkt. Heldigvis kan du gøre en masse for at forebygge det. Læs med i denne oversigt og se hvordan du gør det.

Hvorfor bliver dit afløb tilstoppet?

Dit afløb bliver som regel tilstoppet af madrester og fedtstoffer. Disse rester kan sætte sig fast i afløbet og over tid blive til en prop, som forhindrer vandet i at passere. Når det sker, er det på tide at tilkalde hjælp eller klare problemet selv. Det er nemlig sjældent, at problemet løses af sig selv og derfor er det vigtigt at tage hånd om problemet så hurtigt som muligt.

Tilstoppet afløb i badeværelset

Det er ikke kun afløbet i køkkenvasken, som kan stoppe til. Det samme kan ske i afløbet i din bruseniche, hvor hårrester kan klumpe sig sammen og få afløbet til at flyde over. Det kan virkelig grise dine fliser og fuger til, hvilket kan betyde, at du må tilkalde professionel hjælp til fugearbejde.

Undgå et stoppet afløb

For at undgå et stoppet afløb, skal du forhindre madrester og fedtstoffer i at komme ned i afløbet. En smule madrester burde ikke skabe problemer, men det er bedst at være på den sikre side. Køb derfor en kurveventil, som forhindrer madrester i at komme ned i afløbet. Når du har brugt fedtstof til madlavning, så hæld resterne over en kop eller skål, og lad det derefter størkne. Når det er helt fast, kan du så smide det ud i skraldespanden. Du kan med fordel hælde kogende vand ned i afløbet en gang om ugen. Det hjælper med at opløse eventuelle rester af fedt og mad, og holder afløbet rent. Derudover kan du hælde lidt afløbsrens ned i afløbet med nogle ugers mellemrum og få renset godt ud i afløbet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.