Kør-selv-ferie? Sådan gør du bilen klar

0 1.238

En kør-selv-ferie er en dejlig måde at komme væk fra hverdagens stress og jag på; ferien starter i det sekund, nøglen drejes, og bilens tænding starter. På kør-selv-ferier tilbringer man selvsagt meget tid i bilen, og hvis turen ikke skal blive længere end først planlagt, er det en god ide at gøre bilen klar til den lange køretur. På den måde undgår du unødvendige og forudsigelige stop, der gør turen længere og giver grund til irritation. Uanset om turen går til koldere eller varmere himmelstrøg, er der nogle ting, du kan klare på forhånd for at gøre køreturen lettere, mere behagelig og sikker. Læs med her, hvor du får nogle gode råd til, hvordan du kan gøre bilen klar til den lange køretur.

Tjek olien

Bilmotoren har altid brug for en rigtig god olie – det er nemlig olien, der smører motoren, så den virker optimalt. Som hovedregel skal du tjekke oliestanden på din bil hver 1.000 kørte kilometer, og det er altså derfor en yderst god ide at sørge for at tjekke oliestanden på bilen inden kør-selv-ferien. Når du fylder olie på bilen, skal du sørge for ikke at hælde for meget på – hæld ikke over ”maks” stregen. Brug en god olie, og sørg for at have ekstra olie med til turen – hvis motoren ikke har olie nok, kan den brænde sammen. Find et bredt udvalg af olier på denne side.

Husk motorvejsmærkater

Når du kører sydpå, er der flere lande, der kræver, at du har motorvejsmærkater på bilen. Hvis du ikke har motorvejsmærkatet på bilen i de lande, der kræver det, må du ikke køre på de pågældende landes motor- og motortrafikveje. Du kan købe mærkaterne online, eller du kan købe dem, inden du krydser grænsen til de pågældende lande.

Sikkerhedsudstyret skal være i orden

Ulykker kan ske overalt – de kan ske i Danmark, og de kan ske i udlandet, når vi er på vej på ferie. Derfor er det vigtigt, at du har sikkerhedsudstyr i bilen, hvis uheldet skulle være ude. Sikkerhedsudstyr skal altid være i bilen, men sørg alligevel for at dobbelttjekke, om alt udstyret er i bilen, inden du sætter kursen mod fremmede himmelstrøg. Husk ligeledes at undersøge reglerne for dækkene i det land, du skal til; der er eksempelvis forskellige regler for vinterdæk og snekæder i landene omkring Danmark. Du kan i øvrigt finde begge dele på daekonline, så I kommer sikkert af sted. 

Gør bagsædet behageligt

Er der børn på bagsædet, er det en god ide at sørge for, at det er behageligt på bagsædet. Vil du slippe for irriterende spørgsmål hvert andet minut, er det en god ide at forberede noget underholdning til børnene, inden bilen bliver kørt ud af indkørslen. Invester i en dvd-maskine til nakkestøtten eller en tabletholder, der kan spændes fast til nakkestøtterne – det kan betale sig at holde børnene underholdt.

Lav en ruteplan

Hvis du vil undgå stress og irriterende situationer, er det en god ide at lave en ruteplan hjemmefra. Find ud af, hvor der er tankstationer, hoteller og rastepladser på ruten, inden turen påbegyndes. Det kan spare dig for tid, besvær og unødvendige irriterende situationer. Vigtigst af alt: Husk GPS’en – medmindre du er virkelig ferm til at bruge manuelt kort.

Leave A Reply

Your email address will not be published.