Tips og tricks til en fantastisk overlevelsestur

0 1.711

Indimellem er det sundt at trække stikket ud og komme lidt væk fra hverdagen. Det kan være efter en meget stressende periode på jobbet eller efter en hård eksamensperiode i forbindelse med studiet. Uanset årsagen kan en ferie gøre underværker for dit fysiske og psykiske velbefindende.

Der findes et bredt udvalg af forskellige ferietyper og forskellige feriedestinationer. Derfor finder mange det svært at afgøre, hvor rejsen skal gå hen. De fleste tænker nok umiddelbart, at en charterferie er et godt og oplagt valg, når der skal afstresses. Dette er dog langt fra det eneste alternativ.

Afstresning på en alternativ måde

Særligt overlevelsesture bliver ofte overset, når danskerne skal finde en ferietype, der virker afstressende. Dette er dog yderst fejlagtigt. En overlevelsestur indeholder nemlig mange gode kvaliteter, som virker afstressende og beroligende. De fleste overlevelsesture går til områder og destinationer, hvor naturen og omgivelserne er uhyre smukke – og vigtigst af alt rolige. Derfor er en tur til det nordligste Norge eller de østrigske Alper bestemt ikke en dårlig ide, hvis du trænger til at stresse af og samle ny energi. Begge områder byder på smukke bjerge, hvilket giver rig mulighed for at finde vandreskoene frem og komme ud i naturen. Når du står på toppen af bjerget ude midt i ingenting, vil du nemmere kunne samle tankerne og slappe helt af. At blive ét med naturen giver dig mulighed for at sætte tingene derhjemme lidt i perspektiv og i stedet nyde livet nu og her. Det er derfor vigtigt, at du vælger en destination, hvor du synes, naturen virker tiltalende.

Bliv klædt rigtigt på til overlevelsesturen

Enhver overlevelsestur kræver det rigtige udstyr. Når du eksempelvis vandrer rundt i de smukke omgivelser i Nordnorge eller Alperne, er det derfor vigtigt, at du har en god og komfortabel rygsæk, der giver god support, og som samtidig giver plads til alle de nødvendige ting, som du må medbringe på turen. Overlevelsesture er som udgangspunkt primitive, da det handler om, at du klarer dig med så få midler som muligt. Derfor er det netop vigtigt, at det udstyr, du vælger at medbringe på turen, er af top kvalitet. Du har blandt andet brug for varmt tøj og gode vandresko eller –støvler. Desuden er et godt og solidt telt og en varm sovepose et must, så du kan holde varmen om natten. Klik her, og find alt det nødvendige udstyr, du har brug for på overlevelsesturen.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at en overlevelsestur ikke skal indeholde alle de elementer, som du er vant til hjemmefra. Overlevelsesture handler i høj grad også om at flytte grænser både fysisk og psykisk. At vandre i bjergene og sove i telt flere dage i træk kan nemlig presse dine fysiske behov. Dette er bestemt ikke en dårlig ting. Den eneste måde, du kan udvikle dig på, er netop ved at komme ud i situationer, der er uvante for dig. Derfor vil en overlevelsestur ikke alene virke beroligende og afstressende. Den vil også give dig nye perspektiver på dig selv og livet.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.