Fem gode råd til at gøre ferien lettere og billigere

0 1.457

Der intet som slår følelsen, du har i maven, når du ved, at du inden længe er på ferie. Hvad end destinationen hedder den sydeuropæiske varme eller de snedækkede alper, er længslen efter fred og ro fra en hektisk hverdag ikke noget at kimse af. Men hvorfor ikke sørge for, at den gode følelse varer ved, når du er tilbage på dansk jord? Det er så ærgerligt at vende hjem med den lille stemme i hovedet, som hviskende minder dig om, hvor meget din konto bløder. Derfor får du her fem gode råd til at gøre din ferie både billigere og lettere!

Gør, hvad du kan hjemmefra 

Det er altid godt at være på forkant med tingene. Og desværre sker det lidt for ofte, at afrejsedagen bliver den dag, du glemmer at stille alarmen, eller at toget til lufthavnen er forsinket på grund af en teknisk fejl.

Derfor er det en god idé at have forberedt så meget af det praktiske, som du kan, inden du står i lufthavnen. Undersøg eksempelvis, om du har mulighed for at checke ind på flyet hjemmefra, så du undgår de lange køer i lufthavnen.

Du kan også med fordel veksle eller hæve valuta på forhånd hos din bank eller hos et vekselbureau. Så slipper du for at stå i kø med alle de andre, der har fået samme tanke i sidste øjeblik.

Kom dit mobilselskab i forkøbet

Roamingpriserne er fjernet inden for EU, men det gælder ikke populære feriedestinationer som USA og Tyrkiet. Og mange teleselskaber har sendt regningen for denne afgiftslettelse ud til deres kunder i form af andre prisstigninger.

For at undgå at blive snydt kan du tage et kig på, hvad de forskellige teleselskaber kan tilbyde, når det kommer til mobilforbrug i udlandet. Du kan ovenikøbet være heldig at spare oprettelsesgebyret eller få rabat på din mobilpakke, hvis du eksempelvis gør brug af en rabatkode fra Rabatbanditten. 

Book dig foran i køerne – spar tid og penge!

På en ferie går turen for de fleste også ud til en turistattraktion eller to. Her kan du både gøre oplevelsen lettere og billigere for dig selv og dine medrejsende, hvis du undersøger mulighederne for at springe de til tider ulideligt lange køer over.

At besøge Eiffeltårnet eller Colosseum ville på mange måder være en mere autentisk oplevelse, hvis ikke halvdelen af oplevelsen indebar at stå i kø i 45 minutter, hvor du sveder i solen og kan lugte, at de øvrige sammenklemte turister gør det samme.

Sæt dine abonnementer i bero

Hvis du skal rejse i en måned eller mere, kan det være en økonomisk fordel for dig at sætte dine abonnementer i bero eller helt afmelde dem.

Det bliver eksempelvis vanskeligt at besøge dit fitnesscenter, mens du rejser, så der er måske penge at hente ved at sætte dit medlemskab på pause? Det er heller ikke alle streamingtjenester, som kan tages på udenlandske servere. Derfor kunne det være en idé at afmelde dine streaming-abonnementer for en kort periode.

Du kan også udnytte din rejse til at afmelde dit nuværende teleselskab og spare oprettelsen på et nyt abonnement, hvis du er heldig at time din rejse med en kampagne eller en rabatkode (se mere her). 

Sørg for, at underholdningen er i top 

Det sidste, men bestemt et vigtigt råd til rejsen, er at sørge for, at du er godt dækket ind med underholdning til den kommende fly-, tog- eller køretur. Sørg for at få downloadet dine spillelister til offline-mode på eksempelvis Spotify, og læg godt med underholdning ind på børnenes iPad, så der er ro på bagsædet.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.