Gør bilen klar til køreferien – husk at udskifte din bils bøsninger

0 323

Dette indhold er sponsoreret.

Der findes mange måder at rejse på, og rigtig mange foretrækker køreferie. Det giver en helt særlig fleksibilitet at have bilen med på ferie, og så kan man let stoppe og nyde pauser og seværdigheder på vej mod destinationen.

Uanset om du skal i sommerhus i Danmark, på camping i Sydeuropa eller på skiferie nordpå, er det vigtigt, at du sørger for, at bilen er helt klar til den lange køretur. Der findes ikke noget mere ærgerligt end at skulle bruge en hel dag i vejkanten og hos en mekaniker, når nu ferien venter lige om hjørnet.

Som med alle andre genstande, vi bruger ofte, bliver enhver bil naturligvis også slidt. Og det er jo faktisk noget af et maskineri, vi starter, hver gang vi drejer nøglen i bilens tænding. Derfor er det også væsentligt, at man er opmærksom på de mange dele på bilen, som sædvanligvis kræver jævnlig udskiftning, f.eks. bilens bøsninger.

Sørg for at have det rigtige udstyr, hvis du selv vil klare udskiftningen

Man kan naturligvis til enhver tid køre den firhjulede på et værksted, hvor en professionel hurtigt kan gennemgå og udskifte de dele, som måtte være trængende. Der er dog også det alternativ, at du selv kaster dig ud i at lave simple udskiftninger og reparationer på din bil.

En af de komponenter, som man anbefaler at udskifte jævnligt – oftest lyder det, at det bør gøres for hver 30.000 kilometer – er bøsninger. Bøsningerne sidder på undersiden af bilen og er en vigtig komponent i bilens styretøj.

Uden at skulle komme med en udtømmende redegørelse for bøsningernes tekniske funktion, kan vi roligt fastslå, at de er en komponent med stor betydning, som er vigtig at få udskiftet, når slitagen er ved at have fået overtaget.

Den gode nyhed er imidlertid, at bøsninger er lettilgængelige. Du kan således hurtigt og billigt erhverve dig bøsninger, der passer til lige netop din bil, på nettet, hvor mange reservedelsforhandlere sælger bøsninger til alle gængse bilmærker.

Den mindre gode nyhed er til gengæld, at det ikke er så lige til at udskifte bøsninger selv. Det forudsætter nemlig, at du har det rigtige værktøj – og her er der typisk tale om, at du skal bruge specialværktøj for at kunne løse opgaven.

Derfor skal du selvsagt være helt sikker på, at den enkelte bøsning nu også behøver at blive udskiftet. Det kan nemlig også være, at det er at foretrække at vente lidt – inden for fornuftens grænser, naturligvis – og få hele styrearmen udskiftet på én gang.

Leave A Reply

Your email address will not be published.