Guide: Find gode råd til din kør-selv ferie i Europa til vinter

0 1.427

Der er ingen tvivl om, at en kør-selv-ferie til et europæisk land er en utrolig fleksibel måde at rejse på, men der er desuden heller ingen tvivl om, at denne type ferie kræver utrolig meget planlægning hjemmefra. Der er nemlig rigtig mange aspekter, man skal sørge for at sætte sig ordentligt ind i, men du vil her i artiklen blive præsenteret for forskellige gode råd, så du kan få en så god ferie som overhovedet muligt med mindst mulige komplikationer.
Det kan først og fremmest være en rigtig smart beslutning at få en sin bil serviceret inden en kør-selv-ferie til et europæisk land om vinteren. Det kan eksempelvis være, at koblingen trænger til at blive skiftet. Herudover bør du også få tjekket, om dækkene skal skiftes ud, og om de har det helt rigtige lufttryk. Når man skal ud at køre langt om vinteren, er det vigtigt, at man har nogle gode vinterdæk, der vil kunne holde til al slags vejr – du finder et stort udvalg af dæk lige her på siden. Ydermere kan det også være en rigtig god idé at tjekke, at bilen er udstyret med nok sprinklervæske, inden man tager afsted.

Sørg for at kør stille og roligt og følg samtlige regler

Når man skal på kør-selv-ferie om vinteren, er det generelt en rigtig god idé, at man sørger for at slappe af og køre stille og roligt. På den måde slipper man nemlig både for et alt for højt brændstofforbrug, og herudover slipper man også for høje bøder. Man bør desuden være særligt opmærksom på, at det generelt er meget billigere at tanke sin bil op i Østrig og Tyskland, mens at det er en utrolig dyr affære i et land som Italien, og der kan derfor være rigtig mange penge at spare, så længe du er opmærksom på dette.
Herudover er der forskelligt sikkerhedsudstyr, som kan være rigtig gode at medbringe i sin bil, ligegyldigt hvad destinationen er. Det gælder eksempelvis en brandslukker, advarselstrekant, alkoholtester, DK-skilt, selvlysende sikkerhedsvest, et ekstra sæt pærer samt en forbindskasse. Reglerne for sikkerhedsudstyr varierer fra land til land, men så længe du har alt dette med, kan det aldrig gå helt galt.

Planlæg ruten hjemmefra og undgå lange køer

Det er desuden en rigtig god idé at sørge for at planlægge sin rute grundigt hjemmefra. Man bør i forbindelse med dette bl.a. overveje afrejsetidspunktet, såfremt man ønsker at slippe for lange motorvejskøer, som nemt kan være med til at ødelægge den gode stemning i bilen. Man bør derfor naturligvis undgå at tage afsted i myldretiden, og en god huskeregel ift. dette er, at man bør undgå storbyer om eftermiddagen og om morgenen, såfremt det er muligt. Det er desuden en rigtig god idé at tjekke op på de europæiske landes ferieperioder og helligdage, så du kan finde ud af trafikprognosen, og endelig skal det nævnes, at du også bør være særligt opmærksom på miljøzonerne i det land, hvor du skal til.

Leave A Reply

Your email address will not be published.