En anderledes rejse

0 1.489

Hvis du har lyst til at besøge et alternativt rejsemål og prøve noget helt andet end den almindelige strandferie, så læs med her!

Koraller og kameler

Egypten er et fantastisk smukt og spændende land, som byder på langt mere end blot solferie! Kystbyen Sharm el Sheikh har længe været et populært turistmål, men området byder på andet end strand og all inclusive! I Rødehavet finder du nemlig dykning i verdensklasse, så hvis du er en vandhund ud over det sædvanlige, er Egypten bestemt et besøg værd! Nær Sharm el Sheikh ligger marinenationalparken Ras Mohammed, og her er der fisk i massevis, smukke koraller og azurblåt vand! I denne del af Rødehavet kan man dykke hele året rundt, og alle kan være med – uanset hvilket niveau man dykker på. Desuden er der også gode muligheder for at snorkle, hvis du har brug for en pause fra iltflaskerne. Udover at byde på fænomenal dykning er der også masser af muligheder for at udforske ørkenen fra Sharm el Sheikh! Man kan tage en tur på kamelryg og besøge de lokale beduiner – måske endda overvære et mavedansershow ved aftenstid i deres lejr – eller tage en mere actionpræget tur på ATV igennem sandbankerne! Der er nok at give sig i kast med – ikke blot en all inclusive-buffet!

Jagtferie på ”gammeldags” vis

For mange handler jagt netop om det modsatte af en all inclusive-buffet. Det handler om at mærke sine inderste instinkter og at bringe sit bytte hjem til familien. Jagt er en yderst populær sportsgren og ligesom med så meget andet, er der muligheder nok – så længe man har penge. Ofte kan man købe en jagtferie med guider og skemalagte dage, hvor man mere eller mindre selv kan vælge, hvilket trofæ man gerne vil have med hjem. Det er bare ikke helt det samme som at nedlægge en tilfældigt forbipasserende hjort på en klippeskrænt en tidlig morgen, vel? I New Zealand foregår jagten på gammeldags vis uden store økonomiske omkostninger til diverse rejsebureauer med jagt på menuen. Til gengæld er den New Zealandske natur noget for sig selv, og det kan derfor være noget af en prøvelse at skulle klare en eller flere dage i bjergene for (forhåbentlig) at få det ønskede bytte med hjem. Men når først hjorten ligger i bagagerummet, efter du har brugt adskillige timer på at slæbe det ned ad en klippeskrænt, er det altså også en helt særlig følelse, du får! Hvis du allerede har jagttegn og har lyst til at prøve kræfter med en ferie dedikeret til dine urgamle instinkter, kan du læse mere om jagtferier her.

Asiens svar på New York

Hvis du er mere til storbyferier end bjergvandringer, er Singapore måske din nye yndlingsby! Singapore er en pulserende storby, som på mange måder minder om New York City. Og på mange måder gør den slet ikke! Det er en by fuld af smukke skyskrabere og businessmænd og med rig mulighed for at slippe sit shoppegen løs! Byen byder dog også på meget andet – der er både en kinesisk og en indisk bydel, hvor der er kulinariske oplevelser for enhver smag. For eksempel kan man i Singapore få verdens billigste Michelin-stjernede måltid! Desuden er der en helt fantastisk botanisk have, hvis man er til dén slags! Ydermere er der en kinesisk have nær havnepromenade kaldet Gardens by the Bay, hvor høje træer i jern hver aften lyses op i et fantastisk lyd- og lysshow, som du end ikke har kunnet forestille dig det! Havneområdet er populært dagen igennem, og der er både solstole og bænke, hvorfra du kan nyde de varme himmelstrøg og kigge på de mange forbipasserende, som er på vej til et vigtigt møde, den næste, store madoplevelse eller noget helt tredje!

Leave A Reply

Your email address will not be published.