Vælg bæredygtig transport

0 277

Dette indhold er sponsoreret.

Når man rejser, er der mange, som overvejer, hvordan dette kan ske mest bæredygtigt. Det kan være, at man på f.eks. korte rejser fravælger flyveturen og i stedet tilvælger toget som transportform, da denne er mere miljøvenlig. Det skyldes naturligvis, at vi som forbrugere i højere grad skal tænke bæredygtighed ind i vores forbrugsmønster. Dette er kun naturligt, da vi netop i de næste årtier er påtvunget af tænke mere klimavenligt.

Ligesom det er vigtigt at tænke bæredygtigt, når rejsen skal planlægges, er det også meget vigtigt at tænke på bæredygtighed i forbindelse med varetransport. Bæredygtig transport er netop en meget stor prioritet hos transport- og logistikvirksomheden H. Daugaard. Det prioriteres i høj grad, at der tilvælges løsninger, som mindsker CO2-udslippet og i det hele taget er miljøvenlige.

Miljøvenlige løsninger

Da transportindustrien har en stor betydning for CO2-udslippet, er det meget vigtigt, at der bliver valgt miljøvenlige løsninger i transporten. Derfor har H. Daugaard også besluttet, at man aktivt vil arbejde med at reducere CO2-udslippet. Det har man gjort ud fra en række bæredygtige tiltag, som vil blive præsenteret her.

Miljørigtigt materiel i vognpark og trucks

En måde at sikre en højere miljøvenlighed er ved at vælge det rigtige udstyr og vognpark. H. Daugård har f.eks. lastbiler med en gennemsnitsalder på kun 2,5 år, hvilket er langt under den gennemsnitlige alder på 10,2 år for lastbiler i Danmark. Med en lav gennemsnitsalder medfølger også en højere bæredygtighed og desuden også en større sikkerhed på vejene. Desuden bruger virksomheden også el-trucks, når det muligt, så CO2-udslippet kan blive sænket yderligere.

Eco-driving

Alle lastbiler hos H. Daugaard har integreret Eco-driving-system. Dette system er med til at gøre det nemmere for chaufførerne at køre mere miljøvenligt. Det, som systemet gør, er, at det måler køreadfærden hos den enkelte chauffør, hvor det ud fra seks parametre – som f.eks. er tomgang, bremsning og overhastighed – samler data om chaufførens kørsel. Dermed kan chaufføren og H. Daugaard holde øje med, hvordan kørslen kan optimeres, så den bliver mere miljøvenlig.

Miljøvenlige dæk og presenninger

Som et yderligere tiltag har H. Daugaard også valgt miljøvenlige dæk og presenninger. Det sker bl.a. ved, at presenningerne er lavet ud fra genbrugt materiale, og at dækkene er produceret under miljøvenlige forhold og med miljøvenligt materiale, så den negative indflydelse mindskes så meget som muligt. Når du derfor skal vælge varetransport, er det vigtigt, at du tilvælger en miljøvenlig løsning, ligesom når du planlægger din rejse – og her er H. Daugaard et godt valg.

Leave A Reply

Your email address will not be published.