Bestig Kilimanjaro, og gør din rejse til en eventyr

0 472

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Har du altid drømt om at komme til Tanzania og bestige Kilimanjaro? Eller måske du higer efter en aktiv ferie og en hel luftforandring? Så kan du med Ferie med Formål komme på en rejse, du aldrig vil glemme!

Når du skal bestige Kilimanjaro, vil du bevæge dig gennem Tanzanias smukke og betagende landskab, hvor du vil opleve anderledes natur fra den, du er vant til. Selve naturen på Kilimanjaro er meget varierende, da du vil opleve at gå gennem hele fem forskellige klimazoner. Der findes forskellige ruter til Kilimanjaro, som alle er værd at opleve.

Ruter til nybegynderen og den trænede

Hvis du er nybegynder inden for bjergbestigning, vil vi anbefale dig at vælge Rongai-ruten. Her vil du ankomme til Kilimanjaros næsthøjeste punkt, nemlig Mawenzi, og derfra bevæge dig langsomt til bjergets top, Uhuru Peak. Den langsomme stigning gør, at din krop kan nå at vænne sig til luftforandringerne og temperaturskiftene undervejs. Derudover er der på denne rute masser af hvil, og du vil til sidst få lov til at nyde et par dage på den lækre paradisø, Zanzibar. Dog byder netop denne rute ikke på meget natur, da der sjældent kommer regn.

Er du derimod lidt af en eventyrer, og har du måske vandret gennem mange bjerge, er Machame-ruten et sikkert valg for dig. Denne rute byder nemlig på masser af motion og en høj puls, da der er kraftig stigning under hele turen. Det er en rigtig trekkingrute med stejlt terræn, hvor du både bevæger dig op og ned. Dog er denne rute utroligt smuk, da der kommer en del regn i regnperioderne. Dette betyder, at der er masser af flot og frodig natur, som du kan nyde med sved på panden.

Kort og godt om Kilimanjaro og Tanzania

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg, og desuden det største fritstående bjerg i verden. Bjerget måler 5.895 meter og er dannet af tre vulkantoppe, der alle er inaktive. Selvom der ikke er tale om vanskelige bestigninger, så skal du alligevel være opmærksom på højdesyge. Derfor anbefales det også, at du træner inden bestigningen af Kilimanjaro.

I Tanzania kan du opleve flot natur og vilde dyr, og vil du på ægte safari, er Tanzania også stedet. Du kan blandt andet opleve Serengeti – de endeløse sletter – hvor du vil opleve ubeskrivelig natur og vilde dyr. Er du heldig, kan du opleve den årlige vandring af cirka en kvart million zebraer og 1,5 millioner gnuer, når de begiver sig gennem sletterne for at finde vand og føde.

Når du er i Tanzania, kan du også svinge forbi verdens ottende vidunder, bedre kendt som Ngorongoro-krateret, hvor du kan opleve et vildt dyreliv, blandt andet elefanter, løver, bøfler, næsehorn og leoparder.

Leave A Reply

Your email address will not be published.