Tre fede skisportssteder i Sydeuropa

0 1.330

Bragende sol, nyfalden sne og høj humør. Det er, hvad man får, når skiferien går til en destination i Sydeuropa. For landene tiltrækker ikke kun feriegæster i sommerperioden. Skientusiaster fra hele Europa – og verden for den sags skyld – valfarter til de sydeuropæiske skiløjper, så snart den første sne rammer jorden. Det er altså ikke kun hos vores venner i norden, at man kan finde ud af at sætte rammerne for den perfekte skiferie. Læs med her om fem lækre skisportssteder alle beliggende syd for den danske grænse.

Bad Gastein – Østrig

Beliggende midt i et fantastisk smukt bjergområde ligger det østrigske skisportssted, Bad Gastein. Er du til lange dage på fede pister, eller vil du slå dig løs i off-pist området? Så er Bad Gastein stedet for dig, for her er der virkelig noget for alle. Om aftenen, når benene er ømme og kinderne røde efter en hel dag ude i den friske luft, danner den hyggelige, gamle by rammerne for ægte afterski-stemning. Her er både restauranter og barer, hvor man virkelige får den østrigske stemning helt ind under huden.

Val d’isere – Frankrig

Blot fem kilometer fra den italienske grænse ligger det fantastiske skisportsted Val d’isère i det sydøstlige Frankrig.  Der er ikke uden grund, at Val d’isère er et af de mest berømte og populære steder at holde skiferie. Den autentiske by har sammenlagt over 300 kilometer skipister samt en af verdens bedste snowparks. Om aftenen forvandler byen sig til det ideelle afterski-område. Her ligger fantastiske restauranter, hyggelige barer og eksklusive natklubber som perler på en snor. Her er altså rig mulighed for at give den gas i de sene timer. Dermed ikke sagt, at stedet ikke er børnevenligt. Her er masser aktiviteter for børnefamilier, der søger en idyllisk og hyggelig skiferie. Val d’isère er virkelig et ski-paradis!

Canazei – Italien

Smukt beliggende i Dolomitterne i det nordlige Italien ligger den skønne by og skisportssted Canazei. Området rummer sammenlagt hele 500 kilometer skipister og er en del af et af Europas største skiområder, Superski Dolomiti. Canazei byder på verdensklassepister, hvor skiløbere på alle niveauer kan være med. Efter en hel dag på løjperne kan I nyde den fantastiske, italienske gastronomi hos én af byens mange hyggelige restauranter. Her vil jeres smagsløg med garanti blive forkælet. Når sulten er blevet stillet, kan I bevæge jer videre på en af byens barer, hvor der er garanti for afterski-stemning. Vil I hellere nyde et glas dejlig, italiensk vin så besøg en af byens hyggelige vinstuer. I Canazei får man virkelig autentisk og intim stemning, og her sættes de perfekte rammer for en skøn skiferie.

Disse tre destinationer er blot et udvalg af de mange fede skisportssteder, som findes i Sydeuropa. Hvad enten turen går til Italien, Østrig eller Frankrig, vil I med garanti få en fantastisk skiferie. Den eneste hage, der er ved at holde ferie nede, hvor temperaturerne kan være lidt højere, er sneen. Der er nemlig ikke snegaranti som i Norge og Sverige. Det kan dog sagtens løses med et enkelt råd. Når I kigger på skiferie-destinationer, så sørg for finde et sted, der er højt beliggende. Jo højere oppe I er, jo større er garantien for sne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.