Ret ferie-kikkerten mod verdens naturparadiser

0 921

Er du træt af kedeligt, dansk sommervejr, kan du med fordel rette blikket mod det tropiske klima, som en lille øgruppe ud for Afrika kan tilbyde.

De sidste par somre har vejrguderne været ubarmhjertige over for det danske sommervejr. Lange dage med en trist, skydækket himmel og en sol, der har ladet vente på sig i så lange perioder ad gangen, at man undervejs når at miste modet.

Det har også betydet, at det har fået lange udsigter at satse på at holde sommerferie under danske himmelstrøg, hvis du vil være garanteret solskinstimer og badevejr. Det har de til gengæld masser af længere sydpå.

Ud over lejligheden til at lufte sin indre eventyrer, kan en rejse med fokus på tropisk natur også være en unik mulighed for at stifte bekendtskab med mere eksotiske kulturer, end dem man kan opstøve i Europa.

Prioriterer du indbydende klimaforhold, og er du til naturoplevelser i særklasse, er øhavet på sydøstsiden af Afrika måske noget for dig.

Her finder du en perlerække af usædvanligt frodige ferieområder, der udmærker sig, når det kommer til især klimaet og naturen.

Mageløse Mauritius

En af destinationerne ved den afrikanske kyst, du med fordel kan kigge nærmere på, er den lille ø Mauritius. Øen ligger ligesom Madagaskar ud for Afrikas sydøstlige kyst i Det Indiske Ocean – blot en tand længere væk fra kysten. Og Mauritius er rig på seværdigheder. Som en tidligere fransk koloni findes der utallige levn fra det fransk-østindiske kompagni. Her får du mulighed for at gå på opdagelse i gamle plantageområder og militære levn, hvis ikke øens naturreservater og unikke fænomener såsom Seven Coloured Earths er noget for dig. Et område hvor jordens mineraler lægger sig på overfladen og danner et sandt farvespil i kontakt med solen. Disse er blot enkelte af seværdighederne, Mauritius har at byde på.

Derudover kan nævnes et væld af teplantager og byen Port Louis, der er værd at fremhæve som absolutte seværdigheder for turister, der lægger vejen forbi Mauritius.

Er du interesseret i at vide mere, kan du her læse nærmere om seværdighederne på Mauritius.

 Søster-øen Reunion

Akkurat som Mauritius er også søster-øen Reunion en tidligere fransk koloni, der modsat Mauritius stadig er fransk i dag. Det betyder ikke bare, at man kan flyve knap 10.000 kilometer sydpå fra Paris og i realiteten aldrig forlade landet. Det sætter samtidig en anden ramme for, hvilke seværdigheder man kan støde på som turist på øen. Blandt seværdighederne, der kan fremhæves som hovedattraktioner, er de aktive vulkaner, Reunion bryster sig af.

Øen er kendt som hjemmet for en Piton de la Fournaise, der alene sidste år havde over 150 registrerede udbrud.

Piton de la Fournaise er dog langt fra den eneste. Grundet årtusinders fremkomst af vulkaner er Reunion efterladt med talrige og store kratere. Faktisk så enorme at de i dag huser hele byer. Ja, det lyder surrealistisk, men de tidligere – heldigvis inaktive – vulkankratere danner det perfekte læ og den perfekte indramning for byerne.

Det er et usædvanligt syn og absolut en seværdighed, hvor man ved selvsyn kan opleve naturens kræfter og føle historien, mens man er midt i den.

Du kan her læse mere om Reunion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.