Hvor går din skiferie hen i 2020?

0 631

Følgende artikel indeholder betalt indhold.

Det nye år nærmer sig, og det betyder, at ferieplanlægningen ift. årets skiferie er lige på trapperne. Har du bestemt dig for, hvor I skal hen? Og måske endnu vigtigere – hvornår? Hvis ikke får du i denne artikel en række anbefalinger af lande, du kan overveje at besøge og nyde, hvis du har hang til sne, røde kinder og afterski. Her er der ikke sparet på noget ift. at stable den perfekte skiferie på benene, uanset om I er en børnefamilie eller skoleklasse, der skal give den fuld gas på løjperne.

Norge

Norge er nok blandt de mest populære skidestinationer, når det kommer til danskernes foretrukne steder til de forskellige ferier. Her kan blandt andet nævnes Trysil, som er Norges største skisted, og som hvert år tiltrækker tusindvis af danskere. Fordelen ved Norge er, at sproget er til at forstå, ligesom at du nok vil kende langt de fleste varer, når du er klar til at hygge efter en lang dag på ski. Ligesom alle andre lande, som vi dækker her i guiden, er det dog vigtigt, at du er opmærksom på de lokale regler ift. kørsel og dit køretøj. Norge er ikke med i EU, og der kan derfor være særlige krav ift. alt fra bagage til brugen af helårsdæk, som du skal iagttage og overholde, medmindre at du vil risikere at få afbrudt skiferien før tid.

Østrig

Østrig er en anden skisportsnation, som har snesevis af steder, du med fordel kan slå dine folder, hvis du gør det godt i sne og på ski eller snowboard. Saalbach er nok det sted, de fleste danskere kender til, men det er langt fra det eneste på listen over områder, hvor du og familien kan have en fantastisk uge eller to i selskab med andre skifantaster. Østrig er kendetegnet for nydelige faciliteter, fair priser og meget imødekommende og gæstfri mennesker, som altid er klar til at hjælpe. Fordelen ved Østrig er, at mange kan snakke engelsk, hvis du ikke er skrap til tysk, hvilket kan være en fordel sammenlignet med lande som Frankrig, hvor du skal være heldig at finde en, der skal begå sig på andet end modersmålet. Østrigske skisteder er også populære blandt vores nabolande, så du finder helt sikkert også en masse nordmænd og svenskere, hvis du begiver dig af sted mod smukke Østrig.

Frankrig

Vi tog på sin vis hul på det ovenfor, men selvom franskmændene ikke er glade for at snakke andet end fransk, ja, så kan deres skisteder bare noget. Her kan nævnes blandt andet Val Thorens, som af mange anses som verdens bedste skisted. Alperne er generelt fyldt med klassiske skidestinationer, så hvad Frankrig ikke har i internationalt islæt, har det i smukke pister og noget for enhver smag og niveau. Og så er deres afterski bestemt ikke noget at kimse ad. Franskmænd ved, hvordan man holder en god fest, og du vil med garanti møde et væld af andre nationaliteter, der kommer fra hele verden for at se, hvad Alperne kan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.